Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alternatief Fubol in sla

Op oudejaarsdag loopt de opgebruiktermijn van Fubol Gold af, schrijft Ees de Winter van LTO Groeiservice. Een gelijkwaardige vervanger voor deze witbestrijder in de slateelt is nog niet voorhanden. Een mogelijk alternatief is Fenomenal, dat twee actieve stoffen bevat: Fenomen en Fosetyl-aluminium. In Nederland is in de slateelt nog geen ervaring opgedaan met Fenomenal. In Belgiƫ wordt het middel al langer gebruikt in sla. Ervaringen daar leren dat Fenomenal verbrandingsschade kan geven. Daarom wordt aangeraden om het niet te mengen met andere middelen en het op te brengen als de plant net aan de groei is. Het hoge percentage Fosetyl (60%)in Fenomenal geeft grote kans op verbranding. Daarom is het wijs de bespuiting met Fenomenal niet te herhalen, maar tien tot veertien dagen later een bespuiting met Previcure-Energy uit te voeren. Previcur Energy bevat een lager percentage Fosetyl dan Fenomenal. Bij juist gebruik geeft het geen kans op verbranding en is het een mooie aanvulling op de Fosetyl van de Fenomenal, waardoor de weerstand tegen Wit in de plant wordt vergroot.
 
Fenomenal heeft in de winter een wachttijd van zes weken, zomers drie weken. Previcur Energy heeft een wachttijd van twee weken en mag twee keer per teelt worden ingezet. Fenomenal werkt ook tegen Pythium.
 
Ees de Winter, Landelijke Commissie Sla

Publicatiedatum: