Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EuroFresh Farms heeft moeilijk jaar achter de rug

Eurofresh Farms is met een areaal van 128 hectare aan kassen in de regio van Graham and Navajo het grootste bedrijf voor kasgroenten. Volgens Frank van Straalen, hoofd financiën, heeft het bedrijf geen goed jaar maar is er nog geen sprake van het sluiten van de deuren.

Er gaan geruchten dat het bedrijf een groot contract voor hydrocultuur tomaten en komkommers is kwijt geraakt en daardoor de deuren moet sluiten. Volgens van Straalen berust dit niet op waarheid. “We hebben nog steeds een contract met Walmart en we hebben het aantal distributiecentra recent uitgebreid,“ aldus van Straalen. “Wij hebben geen enkele intentie om werknemers te ontslaan of onze kassen te sluiten. Het is niet ons beste jaar. Om eerlijk te zijn eigenlijk één van onze slechtere tot nu toe. Maar ja, dat is landbouw, “ aldus van Straalen.

Volgens van Straalen ligt de oorzaak bij het conflict met Mexico over het oneerlijk dumpen van tomaten, maar niet iets waar de mensen zich zorgen over hoeven te maken of dat we daardoor de deuren zullen sluiten.

“Met dit gegeven leven we al enige jaren. De import van Mexicaanse tomaten is de afgelopen drie jaar verdrievoudigd,”zegt van Straalen, “onze prijzen liggen sinds dien op een dieptepunt,” omdat we proberen te concurreren tegen een goedkope en verzadigde Mexicaanse tomatenmarkt.

“Op dit gebied steunen wij Florida maar het Amerikaanse Department of Commerce buigt zich momenteel over deze zaak. Politiek gezien is dit een discussiepunt, maar als het wordt opgelost, dan helpt het in ieder geval de telers in zowel de kassen als op de koude grond,” aldus van Straalen. 

Hij voegt er nog een ander punt aan toe:” Veel Mexicaanse tomaten worden verkocht onder het label dat ze uit een broeikas komen, maar ze gooien een stuk zeil over de grond en ze noemen het een kas. Zij hebben geen regels en dit is misleidend voor de consument. Ze gaan ervan uit dat ze een veilige tomaat kopen maar dit kan zomaar niet het geval zijn. Hetzelfde probleem is ook ontstaan met “organische tomaten” uit Mexico, aldus van Straalen.
Publicatiedatum: