Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Caligari & Babbi: venkel balanceert tussen overproductie en afnemende vraag

Het Italiaanse bedrijf Caligari & Babbi, gevestigd in de gemeente Savignano sul Rubicone in de provincie Forli-Cesena (regio Emilia-Romagna), verwerkt en verkoopt venkel afkomstig van de telers gedurende het gehele jaar. Er worden jaarlijks met de telers productie afspraken gemaakt.Marco Babbi (foto beneden), verkoper en mede-eigenaar met Vittorio Caligari, technisch manager, legt alles uit over het venkel seizoen.


Marco Babbi,links, met zijn partner Vittorio Caligari.

Dit najaar was er in het Zuiden van Italië (bv Foggia en Metaponto) een grotere opbrengst van venkel door het warme en gunstige weer. Dit in combinatie met de oogst uit het midden-zuiden van Italië (Abruzzo, Emilia Romagna and Veneto) ontstond er volgens Marco een overschot op de markt.


Ifco doos voor het buitenland (18-20 stuks, ongeveer 6 kg).

Naast dit gegeven is er volgens Marco een daling in vraag te zien door het toenemen van moestuinen.

De belangrijkste klanten van Caligari & Babbi zijn groothandels en de lokale markt, maar 30% wordt geëxporteerd naar Zwitserland, Frankrijk en Nederland.

Door levering van hoge kwaliteit aan producten trekt in de eerste week van december de export weer aan en dit geeft ook betere marges.Houten tray voor de buitenlandse markt (12-14 stuks per 5 kg)

Als we het over prijzen hebben, dan geeft Marco aan dat de prijzen op hetzelfde niveau liggen als vorig jaar maar de kosten zijn gestegen. Logistiek met 10%, verpakken met 5% en loonkosten met 3%. Door dit gegeven dalen de marges.
Hopelijk helpt het koude weer van de laatste tijd ons een beetje met de consumptie van venkel.Zwarte doos van 8 tot 10 stukken voor de Italiaanse markt

Uiteindelijk, in vergelijking met 2011, hebben we dezelfde hoeveelheid venkel afgezet maar onze omzet is gedaald en zitten we op het niveau van 2010, aldus de conclusie van een bezorgde Marco.

Contact:
Caligari & Babbi srl
Via E. Bevilacqua 17
Savignano su Rubicone (FC)
Phone: (+39) 0541 942599
Fax: (+39) 0541 201919
Email: info@ortofruttacaligari.com
Publicatiedatum: