Goed onderhoud zorgt voor een betrouwbare WK-installatie

Uw WK-installatie is een essentieel onderdeel van uw bedrijfsvoering. Als deze stil valt, levert dat in veel gevallen grote problemen op. Alle reden om aandacht te besteden aan goed onderhoud. "Mijn onderhoud is goed geregeld, want ik heb een onderhoudscontract." Toch is het belangrijk dat u aandacht besteedt aan dit contract. Zijn alle onderdelen van uw installatie opgenomen in het contract? Onderhoud is niet alleen noodzakelijk voor de WK-installatie, maar ook voor de middenspanningsinstallatie en de generatorschakelaar. 

Wat is een goed WK-onderhoudscontract?

Een goed WK-onderhoudscontract wordt uitgevoerd door een gecertificeerde dealer van het merk van uw WK. Dit zorgt ervoor dat ondersteuning vanuit de fabrikant mogelijk is. Het onderhoudscontract bevat minimaal de volgende onderdelen:
  • Een kostenafspraak. Deze moet bestaan uit een bedrag per draai-uur. Dit zorgt ervoor dat de verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van de voorgeschreven werkzaamheden bij het onderhoudsbedrijf ligt;
  • Een onderhoudsschema;
  • Een concrete en gedetailleerde beschrijving van de onderdelen die onderhouden worden;
  • Een machinebreukdekking met geen of een voor u acceptabel eigen risico.

Generatorschakelaar

De generatorschakelaar valt niet altijd onder het onderhoudscontract. Maar een jaarlijkse onderhoudsinspectie en het opvolgen van de adviezen hieruit, is wel noodzakelijk. U beperkt hiermee de kans op stilstand en de kans op brand. 

Belast schakelen

De generatorschakelaar kan belast en onbelast schakelen. Belast schakelen, bijvoorbeeld als gevolg van een noodstop, kan de generatorschakelaar ernstig beschadigen. Daarom is een inspectie na belast schakelen belangrijk. Als dan blijkt dat de noodstop uw generatorschakelaar heeft beschadigd, kunt u tijdig maatregelen nemen. 

Inspectie Generatorschakelaar 

Is onderhoud van uw generatorschakelaar niet in uw WK-onderhoudscontract opgenomen? Dan adviseren wij u om hiervoor aparte onderhoudsafspraken te maken met een gekwalificeerde onderhoudspartij. U kunt dit onderhoud ook uitbesteden aan onze partner PinC Agro

Middenspanningsinstallatie

Ook voor de middenspanningsinstallatie is een goed onderhoud noodzakelijk. U bent verantwoordelijk voor de installatie en het onderhoudscontract. Wij adviseren u om een maximale tijdsduur af te spreken om storingen op te lossen. Lukt het uw onderhoudspartij niet om de storing binnen deze tijd op te lossen? Dan plaatst hij een andere installatie. 

Meer weten? 

Interpolis heeft voor u een overzicht gemaakt van de minimale inhoud van een onderhoudscontract. Op dit overzicht treft u ook aandachtspunten aan. U kunt dit overzicht hier bekijken. 

Bron: Nieuwsbrief Agro in Bedrijf, Interpolis

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.