Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim van Varenberg, Coccinelle:

"Tekort aan broccoli extreem; nooit eerder meegemaakt"

Tholen - De overvloedige regen in Spanje liet zijn sporen na in de productie en is goed merkbaar in de aanvoer naar Nederland en Belgiƫ. "Het is overduidelijk dat er minder groenten binnenkomen en van broccoli is het tekort het grootst", vertelt Wim van Varenberg, zaakwaarnemer van Coccinelle. "Het ziet er de komende weken niet rooskleurig uit, zo net voor de feestdagen. Het aanbod is minimaal en de prijzen zijn torenhoog."


Wim van Varenberg, vorig jaar rond deze tijd, toen er nog voldoende broccoli was

Coccinelle valt onder PrimaMundo en is gespecialiseerd in het leveren van groenten. De belangrijkste afnemers zijn supermarkten en groothandelaren. "Groenten is dus ons hoofdproduct en we kunnen momenteel helaas niet voldoen aan de vraag", geeft de handelaar aan. "We krijgen van broccoli nog geen tiende binnen van wat we normaal ontvangen. Daarnaast verkopen we rond de feestdagen ook een stuk meer dan anders. Dan spreken we gemiddeld over 70 tot 80 pallets broccoli per week. Nu zijn dat er maximaal 12. Ook de prijzen zijn erg hoog. Sinds vorige week liepen deze op en liggen nu op een niveau van 20 euro voor 5 kilo. In Nederland is dat zelfs nog een paar euro meer."

Nog nooit eerder meegemaakt

"Ook voor de rest van de week en volgende week wordt een hevig tekort op de markt verwacht. Ik zit al bijna veertig jaar in het vak en heb dit nog nooit meegemaakt. Zo'n lange periode met zulke hoge prijzen, het is niet eerder gebeurd. Hopelijk verandert het snel, maar voorlopig ziet het er niet naar uit. Het ergste is dat we een deel van onze klanten moeten teleurstellen."

Voor meer informatie:
PrimaMundo headquarters
Frugro - Magazijn 31-45 Strijbroek 3
2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel.: +32 (0)15 30 54 90
Fax: +32 (0)15 31 74 11
[email protected]
www.primamundo.com