Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nico Keirsmaekers:

"Toenemende vraag naar alternatieve slasoorten"

Tholen - Het winterseizoen loopt en met de feestdagen in het vooruitzicht is er sprake van een stijgende vraag naar bepaalde groenten en fruit, zoals bijvoorbeeld de alternatieve slasoorten van groothandel Keirsmaekers. "We bieden een totaalassortiment en we merken nu bij de slasoorten al een stijgende lijn in de verkopen. Naar verwachting zal dit de komende weken nog verder toenemen", vertelt Nico Keirsmaekers.



 "De vraag naar kropsla is de afgelopen jaren afgenomen en mensen hebben liever alternatieven zoals krulsla op hun bord. We bieden lollo rosso, lollo bionda, rode en groene eikeblad, rode en groene frisee. Het grootste deel hiervan komt uit Frankrijk, waarvandaan we rechtstreeks importeren. Het seizoen loopt tot eind maart, maar vanaf begin volgend jaar combineren we Franse en Spaanse slasoorten. De slasoorten zijn verpakt in hoge EPS kisten waar 6 of 8 stuks in zitten."



Volgens Nico zijn de prijzen normaal voor de tijd van het jaar. "Naast de marktprijzen hebben we met sommige klanten ook vaste prijzen afgesproken en deze lopen momenteel ongeveer gelijk. Ik verwacht dat de prijzen naar volgende week toe nog wel gaan stijgen. Hoe het seizoen nog gaat verlopen is afwachten. De productie in Frankrijk schijnt normaal te zijn, al hebben ze wel last gehad van vorst."

Voor meer informatie:
Nico Keirsmaekers
Keirsmaekers bvba
Strijbroek 3, Magazijn 13-17
2860 Sint-Katelijne-Waver
Belgiƫ
Tel: +32 15/31.89.37
Fax: +32 15/31.88.10
www.keirsmaekers.be