Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoeksche tuinders spuien ideeën glaslocatie

Zo'n twintig glastuinders op de Hoeksche Waard hebben maandagavond hun ideeën gespuid voor een nieuwe glaslocatie op de voormalige vloeivelden van SuikerUnie in Binnenmaas. Op verzoek van LTO Noord-afdeling Hoeksche Waard gaf Suikerunie een presentatie over haar plannen voor de realisering van mogelijk 27 hectare netto glas.

'De Suikerunie wil graag weten waar de tuinders behoefte aan hebben en wat hun ideeën zijn als ze van plan zijn voor deze locatie te kiezen', zegt afdelingsvoorzitter Basjan Niemansverdriet. 'Het gaat natuurlijk niet hard in de glastuinbouw. Het sanerings- en concentratieplan voor de glastuinbouw voor de Hoeksche Waard is van de baan.'

Glas-voor-glas

Waarschijnlijk is toch iets mogelijk met de glas-voor-glasregeling van provincie Zuid-Holland. Makelaar Jaco Eeltink van LTO Vastgoed gaat die optie nader onderzoeken.

Eerder besloot provincie Zuid-Holland dat de Hoeksche Waard geen subsidie van twee miljoen euro krijgt om verspreid liggend te saneren. De provincie betwijfelde de cofinanciering in de Hoeksche Waard en vond de ruimtelijke winst te mager.

Bron: Nieuwe Oogst
Publicatiedatum: