Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Masterclass Tuinbouw gaat zijn 2e seizoen in

Wellantcollege en Clusius College gaan ook in schooljaar 2012/2013 door met de masterclass Tuinbouw. De scholen vinden het een zeer goede aanvulling op hun lesprogramma. De masterclass bestaat uit tien themadagen, verdeeld over twee schooljaren. Deze dagen zijn ontwikkeld met subsidie vanuit Wageningen UR Knowledge Sharing en mede gefinancierd door de scholen.

Op 3 oktober en 21 november zijn de circa 35 leerlingen bijgespijkerd over Plantenfysiologie en Het weer tijdens deze nieuwe cyclus van de Masterclass Tuinbouw. Tot aan de zomervakantie 2013 staan op het programma masterclasses over Energie, Precisielandbouw en Ziekten & plagen.

Meerwaarde

De grootste meerwaarde voor de scholen zit in verdieping op de lesstof voor zowel docenten als leerlingen. Onderzoekers en deskundigen uit de sector zorgen ervoor dat de meest recente ontwikkelingen aan bod komen. Ook de samenwerking tijdens de masterclass tussen leerlingen en docenten van de diverse scholen is zonder meer positief: ze leren van elkaar en over elkaar.

Nieuwe flyer

De thema’s en bijbehorende data staan in een nieuwe flyer over de Masterclass Tuinbouw. Docenten van andere scholen, die interesse hebben in deze formule, kunnen contact opnemen met Wageningen UR PPO. Gezamenlijk kunnen we dan de mogelijkheden voor de eigen regio bespreken. De huidige masterclasses zitten vol, maar als docenten interesse hebben om een dag mee te draaien om te kijken wat het inhoudt en of deze formule ook iets is voor de eigen leerlingen, dan is dat mogelijk.

Bron: WUR
Publicatiedatum: