Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijkse groenteproductie afgenomen

Wenen - Oostenrijk produceerde dit jaar volgens actuele cijfers van Statistik Austria 615.700 ton veld- en tuinbouwgroenten. Dat is 13% minder dan vorig jaar. Het teeltgebied is daarbij echter ook met 7% afgenomen en sommige veldculturen werden door late vorst of droogte beschadigd, wat regionaal ook een negatieve uitwerking op de oogstopbrengsten had.
 
Terwijl bij de vruchtgroenten een iets hoger oogstvolume bereikt werd dan in 2011 (+2%), lag de productiehoeveelheid van kool-, blad- en stengelgroenten ongeveer op hetzelfde niveau als vorig jaar (-1%). Binnen de productgroep van de peulvruchten, wortelgroenten en uien kwam het met name door de afname van het teeltgebied tot een oogstdaling van 23% ten opzichte van vorig jaar.
 
Bij knoflook nam het teelgebied opnieuw sterk toe (+35%), zodat ondanks een lagere oogstopbrengst per hectare een productie van 520 ton bereikt werd (+7% ten opzichte van 2011). Het areaal dat gebruikt werd voor de teelt van erwten nam daarentegen wel sterk af, namelijk met 45%. Hierdoor en wegens de lage opbrengst per hectare, die veroorzaakt werd door late vorst, lag het productievolume bij erwten slechts op 4.500 ton (-64% ten opzichte van 2011). De productiehoeveelheid van radijsjes lag op 5.300 ton (-11% ten opzichte van 2011).
Publicatiedatum: