Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Guy De Roeck van DR Fresh:

"We mogen niet klagen in de wortelhandel"

Tholen - "In de wortelmarkt mogen we niet klagen", vertelt Guy De Roeck van DR Fresh uit Dendermonde. "De vraag is goed en ook de prijzen zijn op redelijk niveau. Het probleem is alleen dat er redelijk veel grond in de kisten zit doordat de oogst zeer moeilijk is verlopen. Door het slechte weer bleef er een groot deel grond en modder aan de wortelen zitten. Wat hiervan de evolutie is, moet nog blijken. We leveren nu al enkele dagen uit de koeling en de klanten zijn zeer tevreden over de kwaliteit."

"De exportprijsprijs voor de 10-kg balen ligt momenteel vrij goed en ik verwacht dat dit voorlopig wel zo blijft. De wortelen die we nu verwerken, komen uit de bewaring. Hierdoor stijgt de kostprijs. Dit jaar is door de grote hoeveelheid grond in de kisten de bewaarkost 8 cent per netto kg. Gelukkig hebben wij al de wortelen van onze vaste telers kunnen rooien. Er staan in Belgiƫ en Duitsland toch nog aanzienlijk wat hectare wortelen in de grond die momenteel niet kunnen gerooid worden door de te natte omstandigheden. Of deze wortelen nog in de markt geraken, is de grote vraag."

"Verder hopen we dat door de extreme nattigheid in Engeland, we ook nog wat extra hoeveelheden naar die richting kunnen exporteren. Intussen komt de handel naar verschillende exportbestemmingen goed op gang", besluit de Roeck.

Voor meer informatie:
Guy de Roeck
DR Fresh
Rijkelstraat 13
9200 Dendermonde - Belgiƫ
Tel: +32 (0)475-555329