Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grodan Groep steunt schoonwaterproject voor 70 mensen

Een project van charity:water, gesponsord door de Grodan Groep, heeft geleid tot de realisatie van een waterproject, dat momenteel 70 mensen in Bolivia van schoon en veilig drinkwater voorziet. Wist u dat het grootste deel van ‘s werelds drinkwater gebruikt wordt voor het telen van voedsel in de land- en tuinbouw? Grodan ondersteunt duurzaam telen door telers oplossingen te bieden die Precision Growing mogelijk maken. 


Collega’s van Grodan ontvangen het schoonwaterprojectrapport van charity:water

Met Precision Growing kan een hogere opbrengst kwaliteitsgroenten gerealiseerd worden met zo weinig mogelijk gebruik van waardevolle en beperkte middelen, zoals water. In sommige gebieden in de wereld, zoals in Bolivia, hebben miljoenen mensen geen water. Bolivia heeft een bevolking van ongeveer 10 miljoen mensen, waarvan 12% geen schoon water en 73% geen sanitaire voorzieningen heeft. In 2010 en 2011 initieerde Grodan een 'interne besparingsactie’ via haar eindejaarskaarten. De gerealiseerde besparingen werden geschonken aan charity:water. Charity:water is een non-profit organisatie die zorgt voor schoon en veilig drinkwater voor mensen in ontwikkelingslanden. 100% van alle openbare donaties wordt direct besteed aan de financiering van waterprojecten.De donatie van Grodan resulteerde in de voltooiing van een waterproject in Bolivia, dat 70 mensen in het dorp Pucara Chico van schoon en veilig water voorziet. Dit project maakt deel uit van een beschermingssysteem van een waterbron, waar meerdere huishoudens binnen de gemeenschap baat bij hebben. Stuart Lambie, Sustainability Manager bij Grodan, legt uit: "We besloten aan charity:water te doneren, omdat we heel goed beseffen dat water een uiterst waardevol middel is en niet alleen binnen de tuinbouwsector. Een van de belangrijkste drijfveren van Grodan is telers via Precision Growing (precisiteelt) te helpen hun irrigatiewater zo efficiënt mogelijk te gebruiken, zodat zij een merkbaar verschil maken in het besparen van water. Daarom vindt Grodan het een groot genoegen om te doneren aan charity:water, dat 100% van onze donatie gebruikte om een merkbaar verschil te maken voor deze 70 mensen in Bolivia."


Dit jaar zal Grodan wederom een donatie doen om te zorgen voor schoon en veilig drinkwater voor mensen in ontwikkelingslanden.
Publicatiedatum: