Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aantal aanvragen WKK-installaties België explodeert

De investeringen in groene energie pieken in België. Alleen de zonnepanelen kennen een terugval. Dit jaar zijn er tot eind oktober aanvragen ingediend voor 34 biogasinstallaties, vier biomassa-installaties, twintig windmolens, één waterkrachtcentrale en liefst 149 WKK-installaties (warmte-krachtkoppeling, waarbij tegelijk warmte en elektriciteit wordt opgewekt). Vorig jaar werden er voor 82 WKK-installaties aanvragen ingediend.

Dat zijn bijzonder hoge cijfers; zeker de sector van de WKK-installaties explodeert. Vooral in de land- en tuinbouw en sommige industriële sectoren worden de voordelen van WKK steeds meer ontdekt. Maar ook het aantal aangevraagde biogasinstallaties en windmolens op land is sterk gestegen. In totaal heeft de Vreg tot nu toe 208 dossiers opgelijst. De zonnepanelen zijn in die sector nog niet inbegrepen. 

Gelet op het groeiend aantal aanvragen voor grote installaties valt te verwachten dat ook het totale geïnstalleerde vermogen dit jaar zal stijgen. ‘Dit bewijst dat het nieuwe groenestroombeleid werkt', reageert CD&V-parlementslid Robrecht Bothuyne, die de cijfers opvroeg bij Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (SP.A). De verschuiving van de focus van zonnepanelen op de grotere groene technologieën, zoals windmolens, was een van de klemtonen in het energiebeleid van Van den Bossche.

Publicatiedatum: