Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
kas verwarmd met restwarmte suikerfabriek

Eerste Ultra Clima kas nadert voltooiing in Turkije

De kas naast de Konya Sugar Factory in het Turkse Konya is bijna klaar. Als u de nieuwsberichten heeft gevolgd, heeft u kunnen lezen dat naast de suikerfabriek in Çumra, een industriestad ten noorden van Antalya heel bewust gekozen is voor het Ultra Clima-concept. De suikerfabriek heeft een groot overschot aan warm water en CO₂ en de directie van Konya wilde dit overschot niet zo maar verloren laten gaan.



Nadat Konya daarvoor de oplossing had gevonden in het Ultra Clima-concept van KUBO (de kas wordt verwarmd met de restwarmte uit de suikerfabriek), is de bouw van de 3,8 ha grote kas begin juli 2012 gestart met lokale aannemers en enkele Nederlandse specialisten. Dit alles onder supervisie van KUBO. Met uitzondering van het teeltmateriaal, zoals de potgrond en de planten is dit een zogenaamd volledig turnkeyproject geworden. Konya kan 2012 goed afsluiten en het nieuwe jaar nog beter beginnen met een spiksplinternieuwe duurzame kas, notabene ook nog eens de eerste Ultra Clima-kas in Turkije. 




Voor meer informatie:
KUBO B.V.
Vlotlaan 139
2681 TW MONSTER
0174 286161
www.kubo.nl
Publicatiedatum: