Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim van der Wiel van The Greenery:

"Paddenstoelenprijzen nu matig, maar zullen richting kerst stijgen"

Tholen - De aanvoer van paddenstoelen ligt momenteel op een normaal niveau. "We zien geen afwijkingen in aanvoer ten opzichte van vorig jaar", zegt Wim van der Wiel, Productunit Manager Paddenstoelen van The Greenery. "Vergelijken we de kwaliteit van de paddenstoelen met de afgelopen weken, dan zien we een positieve ontwikkeling. De kwaliteit was een aantal weken geleden in de gehele sector moeizaam. De kwaliteit van de aanvoer van paddenstoelen van onze telers is nu goed."



Volgens Wim van der Wiel zijn de prijzen van paddenstoelen momenteel matig, maar zullen die richting kerst wel stijgen. "De belangrijkste afzetmarkten voor paddenstoelen zijn de traditionele kernmarkten, zoals Duitsland, Frankrijk, België, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Na Sinterklaas trekt de vraag traditioneel aan. Hierdoor zal de prijs voor de daghandel ook stijgen. De vraag naar speciale paddenstoelen, zoals flats, Enoki en Cantharel, is gelijk aan vorig jaar. Ook deze vraag begint nu, na Sinterklaas, te stijgen."



Noviteiten op paddenstoelengebied heeft The Greenery in de periode voor Kerst niet. "Hier is vanuit onze klanten geen vraag naar. Wel hebben we afgelopen periode een ‘on pack promotie’ gehad op de verpakking van 250 gram witte champignons. Deze actie werd gevoerd gedurende week 46 en 47 bij één Nederlandse retailer gevoerd. Op de actiesticker op de verpakking was een wincode vermeld. Deze kon deze code invullen op www.verseoogst.nl en zag direct of hij de prijs, een paar Viking schaatsen had gewonnen. Gedurende de twee weken zijn bijna 900 wincodes op www.verseoogst.nl ingevuld en 10 paar schaatsen, t.w.v. € 175,-, weg gegeven. Het effect van de actie is zeer goed met een saleslift ten opzichte van dezelfde week vorig jaar van 21% en ten opzichte van het gemiddelde van 2012 met 25,4%!"

www.thegreenery.com