Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VS en Canada grootste afnemers

Mexico tweede aspergeleverancier voor Nederland

In Mexico wordt op een areaal van 16.000 hectare voornamelijk groene asperge geteeld en de opbrengst kwam vorig jaar op 85.417 ton. Hiervan wordt veel geƫxporteerd naar diverse landen en slechts 5 procent is voor eigen gebruik. Aspergeteelt is bijna het gehele jaar mogelijk in Mexico. De in het noordwesten gelegen gebieden Baja California en Sonora voorzien in de periode november tot maart de exportleveringen. De periode juni tot september wordt vanuit het meer zuidelijk gelegen gebied Guanajuato geleverd.
 
De belangrijkste exportbestemmingen zijn de V.S. en Canada (75 procent), terwijl 20 procent wordt verzonden naar Japan, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Ook Nederland importeert de Mexicaanse asperge. In 2011 was dat 554 ton. Daarmee kwam Mexico op de tweede plaats als Nederlandse toeleverancier. Peru blijft voor Nederland de belangrijkste leverancier van asperge met 6.319 ton.

Dit jaar was het aspergeseizoen dat in Mexico plaatsvond tussen januari en maart zeer productief. Dit was vooral dankzij de warme winter. Er was geen vorst en de laagste nachttemperaturen waren 8 en 9 graden, terwijl overdag de temperatuur nog wat meer steeg. Momenteel is de productie stabiel, terwijl de prijzen behoorlijk hoog zijn voor het seizoen. Met vooruitzichten op kouder weer wordt er een daling in het aanbod verwacht.

Bron: Aceera

 
Publicatiedatum: