Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
enkele telers schakelen over op tomatenteelt

Uitstel teeltstart paprika's op snuitkeverbedrijven

Het is '5 voor 12' voor de paprikatelers die met een nieuwe teelt willen beginnen. Pas als het voor 100% duidelijk is, dat de Pepper weevil - in de volksmond: de snuitkever - is uitgeroeid, mogen tuinders een teelt starten. Hiervoor is een bestrijdingsmiddel nodig waar nog ontheffing voor vereist is. Twee weken geleden dook de snuitkever op in Kwintsheul. Het gebied waar nu wordt gezocht naar deze kever, beslaat het gehele Westland. Nico van Ruiten van LTO Noord Glaskracht benadrukt dat de kever nergens anders is aangetroffen dan in Honselersdijk en Kwintsheul.



De paprikatelers die wachten op ontheffing voor het middel, hebben planten besteld en kunnen niet te lang wachten. Er zijn vier kwekers overgestapt op een andere teelt dan paprika, bijvoorbeeld tomaten. De lage prijzen voor paprika's hebben de kwekers in hun afweging betrokken, aldus LTO Noord Glaskracht.

Bron: WOS.nl
Publicatiedatum: