Redpath Australia

"Steeds meer vollegrondstelers willen de zekerheid van telen onder glas"

Steeds meer vollegrondstelers beginnen naar de glastuinbouw te kijken om meer zekerheid te hebben bij hun teelt, zeker gezien de extreme omstandigheden die bij het telen in Australië en Nieuw-Zeeland komen kijken. Redpath Greenhouses Australia, onlangs aanwezig op Hort Connections in Melbourne, probeert hierop in te spelen. 

"We hebben op goede reacties kunnen rekenen bij Hort Connections", zei Brian Clark, Director & Sales Manager. "We leveren kassen voor in principe alles, tot en met dierenasielen. We leveren kassen voor de teelt van groenten en fruit, maar ook de medicinale cannabisteelt is op dit moment groot. We kunnen de kas in principe op maat maken voor wat voor soort gewas dan ook en waar dat gewas zich ook bevindt. Dat bepaalt uiteraard de eigenschappen van de kassen."

Het bedrijf is gevestigd in Bendigo (Victoria) en heeft kassen gebouwd in bijna alle delen van Australië en Nieuw-Zeeland. Clark voegt eraan toe dat de meeste gebouwen een standaardframe hebben, maar dat de specificaties zijn afgestemd op de groeiende eisen van individuele bedrijven.

"Een snelle eenvoudige aanpassing is bijvoorbeeld, als we in een kouder klimaat bouwen, de toepassing naar dubbele wanden voor de isolatiewaarde," zei hij. "Als we in de tropen bouwen, gaat het meer over regenbescherming en misschien schaduwdoek of oproldoeken aan de zijkanten. Je kunt een enkele of dubbele ventilatie hebben, afhankelijk van hoe heet het wordt. Er zijn dus heel veel opties. We hebben een aantal verschillende diffusieniveaus in het plastic en zeker in de warmere klimaten willen ze meer diffuus plastic, terwijl de zuidelijke staten mogelijk meer doorzichtig plastic willen."

Redpath is naar eigen zeggen ook gespecialiseerd in milieu- en ventilatieapparatuur voor het monitoren en beschermen van kasgewassen. Het heeft verschillende tuinbouwfolies en -doeken, waaronder voor bedrijven geschikte kaskunststoffen, schaduwdoeken, onkruidmatten en reflecterende boomgaardmatten, die kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klant.

"Ik werk nu al 15 jaar voor Redpath en we leunen zwaar op de Nieuw-Zeelandse kant van het bedrijf, die al lang aan de weg timmert", zei Clark. "Al onze kassen zijn ontworpen om te voldoen aan de barre omstandigheden in Nieuw-Zeeland en we hebben kassen die cyclonen en sneeuw hebben overleefd. We maken dus duurzame kassen en we verwachten dat ze een levensduur hebben van meer dan 25 jaar."

Het bedrijf heeft zeven personeelsleden en de activiteiten vinden grotendeels plaats in de fabriek in Bendigo.

Voor meer informatie:
Redpath Australia
www.redpath.com.au 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven