Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
-10 miljoen voor agrarische opleiding centra

Verlies voor agrarische MBO's

Terwijl hogescholen en universiteiten 2011 positief afsloten, schrijven mbo-instellingen voor het eerst in drie jaar weer rode cijfers. Samen sloten ze het jaar af met -29 miljoen. De pijn zit vooral bij roc’s en agrarische opleidingen, terwijl de vakscholen nog in de plus staan.
 

ROC's en AOC's hebben het moeilijker

Het beeld wordt nog wat geflatteerd door de vakscholen. Zij behaalden een winst van 13 miljoen euro. De 41 roc’s daarentegen noteerden samen -42 miljoen euro, de negen agrarische opleidingen centra -10 miljoen euro. Vier van de tien schrijft rode cijfers. Onderaan staan achtereenvolgens met een flinke verliesmarge ROC Amsterdam (-7,8%), Amarantis (-8,2%), ROC Rivor (-8,8%), ROC Zadkine (-9,1%) en ROC Flevoland (-15,6%). Deze instellingen zagen hun solvabiliteit flink dalen, maar de meeste zitten nog iets boven de grens van 20 procent die de inspectie als norm hanteert. Alleen het inmiddels opgedeelde Amarantis zit daar met 8 procent onder. Bij de agrarische opleidingen hadden Clusius, Oost, Wellant en Terra een negatief resultaat, maar gezien hun goede vermogenspositie is dat vooralsnog geen probleem.
Publicatiedatum: