Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Saoedi-Arabië: Groenteprijzen dalen door lokale aanvoer

De laatste maanden is ongerustheid ontstaan onder de bewoners van Saoedi-Arabië door de fluctuerende agf-prijzen. Groenten en fruit, of het nu geïmporteerd wordt uit Syrië of Turkije of geoogst in eigen land waren voor veel mensen onbetaalbaar geworden.

Maar uiteindelijk zijn de prijzen in sommige gevallen zelfs met 50% gezakt. Een tray van 5 kilo tomaten die een aantal weken geleden werd verkocht voor € 8,18 wordt nu aangeboden voor € 2,86 op de centrale groentenmarkt te Halaqa in Jeddah.

De prijsverlaging is toe te schrijven aan de lokale oogst die wordt aangeboden. Lokale supermarkten verkopen de groenten echter nog steeds tegen eerdere prijzen maar dan met een korting.

De laatste weken zijn de prijzen van tomaten het hardst getroffen, er werden door supermarkten prijzen gerekend van € 2,45 per kilo. Zelfs op de markt werden prijzen gevraagd van € 2,05 per kilo.

Hoge prijzen van tomaten kan worden toegeschreven aan de bezoeken van de vele pelgrims maar ook door de spanning in Syrië waardoor er leveringsproblemen ontstaan zijn vanuit Turkije en Syrië. Door oproer in Libanon is de aanvoer van tomaten minder geworden, deze tomaten worden verkocht voor € 1.23 per kilo. De aanvoer van aardappelen uit de regio Hail hebben de prijzen gehalveerd. Groentenhandelaar Ahmed Sayed geeft aan dat de prijzen de komende tijd nog meer zullen dalen.

Bron: menafn.com

Publicatiedatum: