Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenteproductie Venezuela moet met 70 procent stijgen

Francisco Rangel Gómez, gouverneur van de Venezolaanse deelstaat Bolívar, zal in de komende weken het landbouwkundige centrum Ezequiel Zamora inwijden. Dit nieuwe centrum heeft als doel de groentenproductie in de deelstaat te vergroten. De bouw van het nieuwe complex is voor meer dan 90 procent afgerond. Het centrum ligt op 64 kilometer afstand van de Leopoldo Sucre Figarella snelweg en omvat twaalf kassen van 800m2 voor klimaatgecontroleerde teelt. Eén kas is bestemd voor de opkweek van groente en fruit. De rest voor de groententeelt. 

Het idee voor dit centrum ontstond in het kader van de samenwerking tussen Cuba en Venezuela. Dankzij deze samenwerking kan gebruik worden gemaakt van technische en gespecialiseerde deskundigheid, een hoogwaardige uitrusting en kwalitatief goed materiaal voor de bouw van de kassen.

De kassen bedienen het hele land en worden bestuurd door het Nationale Agricultural Research Institute, die de twaalf productiekassen en de opkweekkas toewees aan Bolivar’s Regional Institute for Technology and Agricultural Development (Irtab), een instituut van de overheid van Bolivar. 

In de twaalf kassen zal tomaat, paprika, komkommer, courgette, aubergine, bieslook, koriander en peterselie geproduceerd met een omvang van 700.000 kilo per jaar. De opkweek zal jaarlijks goed zijn voor een miljoen planten voor onder andere tomaat, paprika, sla, courgette, komkommer, aubergine, passievrucht en papaya. 

Bron: Eldiariodeguayana

Publicatiedatum: