Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Malaise telers overal; vooral in Westland'

De malaise in de agrarische sector is regiobreed. Dat zegt LTO in reactie op de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat maakte vorige week bekend dat dagelijks zeven boeren de deur achter zich dichttrekken. 'De problemen zijn het grootst in het Westland, het belangrijkste kassengebied ter wereld', zeg LTO. Van elke tien landbouwbedrijven die daar in 2000 waren, zijn er nu nog maar vier over.

Nauwelijks winst

De eigenaren kunnen volgens de landbouworganisatie nauwelijks winst maken op de producten uit hun kassen, omdat ze met elkaar en met goedkopere landen moeten concurreren. Daardoor komen ze in nood, maar banken willen minder krediet verstrekken. 'En dat houdt een keer op', aldus LTO.

Geen verandering

LTO verwacht voorlopig geen verandering. De daling zal waarschijnlijk doorgaan. Daardoor blijven er steeds minder landbouwbedrijven over, maar die zullen ongeveer evenveel produceren als nu.


Bron: Nieuwe oogst
Publicatiedatum: