Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede overgang paprikaseizoenen, maar matige vraag

Tholen - De paprika-import vanuit Israel is inmiddels ruim een week geleden van start gegaan. "Het zijn nog niet al te grote aantallen, maar de volumes nemen wel toe. In vergelijking met vorig jaar zijn de prijzen een stuk hoger, maar toen begonnen we ook wel dramatisch laag en waren er zowel Spaanse, IsraĆ«lische als Hollandse paprika's op de markt. Dit jaar verliep de overgang van de verschillende seizoenen een stuk soepeler", zegt een importeur.

De vraag naar paprika's valt volgens de importeur wel tegen vanuit alle belangrijke exportmarkten. "Het is heel rustig in de handel. Wel gaan er veel paprika's rechtstreeks van Israel naar Rusland. De prijs van de rode paprika's varieert, afhankelijk van de sorteringen, tussen de 5,50 en 7 euro. De prijs van de gele en oranje paprika's liggen tussen de 7 en 7,50 euro voor de getelde maten.

Volgens de importeur neemt de vraag naar biologische paprika's wel toe en is er met name uit de Verenigde Staten een goede vraag naar het bio-product. Ook ontkomen de biologische cherrytrostomaten uit Israel met een prijsniveau rond de 6/6,50 euro enigszins de prijsmalaise. De markt voor de conventionele tomaten ligt namelijk flink onder druk, onder meer als gevolg van een flinke aanvoer vanuit Marokko.