Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"John Kuper: "Vooruitzichten zijn goed"

Van de Watering gestart met import Franse slaTholen - Van de Watering uit Breda is vorige week gestart met de import van Franse sla van dochterbedrijf La Cabanne du Soleil uit Raphele les Arphes, waar de eigen productie van alternatieve slasoorten plaatsvindt."De teeltomstandigheden zijn goed in Frankrijk. Momenteel staat de markt wat onder druk, omdat er ook Spaanse, Italiaanse en Nederlandse sla beschikbaar is", vertelt John Kuper.Het zwaartepunt bij van de Watering van de afzet van sla ligt volgens John overigens vaak niet rond de feestdagen, maar in de twee eerste maanden van het jaar, als het aanbod van sla in Nederland laag is en er voldoende geleverd kan worden van de eigen Zuid-Europese teeltgebieden."Binnen twee weken verwacht ik dat de meeste klanten zullen overschakelen. De vraag begint al behoorlijk toe te nemen en we maken al correcte prijzen. We zijn positief over de vooruitzichten."

Van de Watering heeft voor de sla-aanvoer haar focus gelegd op de Franse aanvoer. Deze keuze is gebaseerd op basis van kwaliteit, maar ook om de kosten in de hand te houden.La Cabanne de Soleil teelt zowel rode en groene eikenbladsla, lollo rosso als lollo biondo. Het overgrote deel van de Franse sla verkoopt Van de Watering in Duitsland, maar ook de Russische markt wordt steeds belangrijker.Voor meer informatie:
Van de Watering bv
John Kuper
Breda
Tel 076-525 45 00
www.watering.nl