Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dakkassen winnen terrein in VS

Opgegroeid in Libanon, stuurde Mohamed Hage's moeder haar zoon enkele kilometers verder om wilde asperges in de vallei. Inmiddels is Hage directeur van LUFA Farms, 's werelds eerste commerciĆ«le dakkas, die in 2010 werd gebouwd.

Op het dak van het kantoorgebouw in Montreal worden tomaten, komkommers en paprika's zonder beschermingsmiddelen geteeld. Inmiddels worden ook in Vancouver door Alterrus sla en kruiden met behulp van het VertiCrop-systeem geteeld op het dak van een parkeergarage. Inmiddels volgen deze initiatieven elkaar in een rap tempo op met name in Brooklyn (New York) waar inmiddels drie stadskassen actief zijn en er staan er nog in de planning.

"Urban Farming is het antwoord op de groeiende vraag naar lokale gerechten. Dit is de manier waarop mensen voedsel geproduceerd willen zien", vertelt directeur Christopher Ng. Beperkingen zijn volgens hem het vinden van passende gebouwen die het gewicht van de kassen kunnen dragen. "Maar we zien niet de daken als het noodzakelijke antwoord, maar wel hoogefficiƫnte technologie, zoals de onze, in een stedelijke omgeving.

Sommige 'rooftop farms' worden gesubsidieerd uit publiek geld, wat bij sceptici tot de vraag leidt of deze bedrijven ook kunnen gedijen op commercieel niveau. Toch is dat volgens Joe Nasr niet ongebruikelijk voor dergelijke innovaties".
Publicatiedatum: