Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Quick Plug introduceert plug van vermiculiet

Tholen - Substraatproducent Quick Plug heeft op de Tuinbouw Relatiedagen in Venray een nieuwe plug geïntroduceerd. “Deze plug is geheel gemaakt van vermiculiet”, aldus Erik de Ruiter van Quick Plug. “Dat is aan elkaar gelijmd met composteerbare lijm.” De plug combineert vochtvasthoudendheid met de voordelen van het anorganische vermiculiet. Dit geeft volgens Quick Plug de garantie dat de pluggen schimmel- en bacterievrij zijn, en dat naast een beter resultaat van het aanslaan in het blok. 


De vraag naar deze plug kwam van een perlietfabrikant, vertelt De Ruiter: “Die wilde een plug die niet snel leeggetrokken wordt. Andere anorganische pluggen, van steenwol bijvoorbeeld, lopen op perliet snel leeg. De vermiculiet plug is net zo gelijmd als onze andere pluggen en kent dus de goede water opzuig karakteristieken.” Hij staat trots in zijn stand, waar drie logo’s prijken van de MKB Innovatie top 100. De Ruiter: “Dat gaat echt om productinnovatie. De afgelopen drie jaar stonden wij daarin.” In de stand trekken vooral de borden met de nieuwe plug de aandacht. Deze is standaard te leveren voor een 252-gaats tray, maar is ook geschikt te maken voor een 240-gaats tray. 

Op de eerste dag van de vakbeurs ontving Quick Plug positieve reacties. “Het is voor opkweekbedrijven en telers ook echt een interessant gebied. Elke procent kiem is belangrijk.” Uit de cijfers van de nieuwe plug blijkt dat er tot drie procent meer kiem plaatsvindt dan in steenwol. De Ruiter: “Maar dat is met al onze pluggen zo. De combinatie met het anorganische materiaal, dat maakt deze plug bijzonder.” 

De nieuwe plug is te zien op de Tuinbouw Relatiedagen Venray in stand 212. Voor meer informatie: 

Erik de Ruiter (e-mail)
Quick Plug B.V.
Mercuriusplein 30
2685 LP Poeldijk
The Netherlands
M: +31630040868
T: +310174639090