Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teler Stijn van de Voorde:

"Kouder weer zal spruitenconsumptie aanzwengelen"

Tholen - Het spruitenseizoen is in volle gang en telers zien uit naar een koudere periode. De Belgische teler Stijn Van de Voorde uit Leest geeft aan dat ze momenteel volop aan het oogsten en schonen zijn. "Het weer is prima en vanaf volgende week wordt verwacht dat het kouder wordt en de consumptie verder zal aanzwengelen. De vraag is momenteel goed te noemen en ook de prijzen liggen op een tevredenstellend niveau." "Vanaf enkele weken geleden tot vorige week lagen de prijzen rond de euro en dat is best laag. Momenteel is dat 1,30 tot 1,50 voor de schone en dat is een normaal niveau. Er zitten natuurlijk veel arbeidsuren in. Alles gebeurt met de hand. We doen de spruiten in kistjes van 4 kilo en leveren het zo bij de Mechelse Veilingen aan. Naast spruiten teelt Stijn ook bloemkool en spinazie. Voor de spruiten heeft hij een areaal van twee hectare. "De kwaliteit is heel erg goed. Het zijn mooie, donkergroene, vaste spruiten. Ideaal om te verhandelen. We oogsten het ras Plutus en deze hebben een goede bewaarbaarheid."

"Uit verschillende richtingen hoor ik dat de verwachtingen over het seizoen positief zijn. Er is een goede vraag vanuit het buitenland en de industrie in West-Vlaanderen. Daarnaast is er dit jaar een kleinere opbrengst en dat gaan we waarschijnlijk nog merken in de prijs. We hopen ook dat we een correcte prijs blijven ontvangen. Onder de euro is het eigenlijk niet meer te doen."