Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

15.000 gezinnen in Gran Canaria leven van de tomaten- en komkommerteelt

De teelt van tomaten en komkommers is geconcentreerd in het zuiden van Gran Canaria, waar circa 15.000 gezinnen van deze agrarische subsector leven. Een woordvoerder van Fedex, de vereniging van de producenten en exporteurs, deelde onlangs mee dat er afgelopen jaar van hieruit 155.000 ton van de veldvruchten naar Europa geëxporteerd werden.
 
Tot mei dit jaar, het seizoenseinde, exporteerde men 137.000 ton tomaten en 18.000 ton komkommers naar Nederland en Groot-Brittannië. In totaal gebruikte men in de gemeentes Santa Lucía, San Bartolomé de Tirajana en La Aldea 700 hectare grond voor de teelt van tomaten en 80 hectare grond voor de teelt van komkommers. Hoewel er dit seizoen op 60 hectare minder geteeld wordt, hoopt men op een soortgelijk oogstresultaat als in de voorgaande jaren zolang de klimaatomstandigheden gunstig zijn en er geen plantenvirussen optreden.
 
Afgelopen seizoen was er veel sprake van onregelmatige prijzen, die vooral veroorzaakt werden door concurrentie uit Marokko - een probleem, waar men nog geen oplossing voor heeft.
Publicatiedatum: