Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe beslistool voor investeerders in Turkse kassen

Potentiële ondernemers en investeerders in de Turkse glastuinbouw kunnen met de nieuwe applicatie 'Greenhouse Investment Decision Support Tool' (GIDST) meer inzicht krijgen in de verwachte investeringen en opbrengsten.

De tool GIDST is ontwikkeld binnen een government-to-government (G2G) project, onderdeel van het 2g@there programma Seraculture. Investeerders kunnen met dit instrument de verwachte technische en financiële resultaten berekenen van investeringen in verschillende typen kassen en productiesystemen. Investeerders vullen zelf een aantal data in, waaronder de hoeveelheid land, de regio en retail prijs van het product. De investeerder kan zijn 'return on investment' ratio inschatten en financiers kunnen de applicatie gebruiken om inzicht te krijgen in mogelijke financiële risico's van een project.

Dataregister

De data waarmee de berekeningen worden gemaakt, zoals aantal zonuren of afstand tot logistieke hubs en de rekenmodellen waarvan de applicatie gebruik maakt, staan gepubliceerd in het open dataregister.

Meer informatie


U kunt de applicatie vinden via Ondernemersplatform Antwoordvoorbedrijven (zoek op seraculture) en op de website van seraculture.

AgentschapNL
Publicatiedatum: