Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
champignon stijgt in populariteit

Duitsland: productieaantallen paddenstoelen gestegen

Uit cijfers van het bestuur van de Duitse 'Bundes Champignon- und Kulturpilzanbauer' (BDC) blijkt dat de Duitse paddenstoelentelers in 2012 (voorlopig) rond 62.000 ton champignons hebben geproduceerd, zo meldt de Duitse website Gabot.de. 54.000 ton hiervan werd als verse champignons verkocht en 8.000 ton was bestemd voor verwerking. Daarmee blijft de geproduceerde hoeveelheid vergeleken bij vorig jaar stabiel ondanks dat enkele producenten hun capaciteiten uitgebreid hebben. Er waren namelijk ook telers die stopten met de champignonproductie.
 
Vanwege de zeer slechte kwaliteit stro het afgelopen jaar, dat samen met paardenmest het cultuursubstraat voor champignons vormt, vielen de opbrengsten dit jaar en afgelopen jaar echter iets slechter uit dan algemeen te verwachten was.
De belangrijkste paddenstoel is en blijft met afstand de champignon. De andere paddenstoelen zoals de kruisdisteloesterzwam, gewone oesterzwam of shiitake stijgen echter ook in populariteit. De totale productieomvang in Duitsland wordt op circa 2.000 ton geschat.
 
Publicatiedatum: