Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wethouders bezoeken de Doe- Gezond-Dagen

“Gezondheid is een groot goed. Door een verbeterde en goede gezondheid kunnen mensen meedoen in de samenleving. Dat is voor ons heel belangrijk". Daarom heeft de gemeente Emmen een financiële bijdrage gedaan aan de Doe-Gezond-Dagen van 13 oktober t/m 28 oktober. Op woensdagmiddag 17 oktober brengen wethouder Nynke Houwing van land- en tuinbouw en wethouder Mariet Thalens van volksgezondheid een bezoek aan speelexpeditie Yucatan in Dierenpark Emmen. Beide wethouders gaan vanaf 15.00 uur samen met de kinderen 'ruiken, proeven, doen... ontdekken' bij de Doe-Gezond-Dagen.

Van 13 t/m 28 oktober is speelexpeditie Yucatan in Dierenpark Emmen twee weken lang één groot activiteitencentrum waarbij de totstandkoming van voedsel, de smaakbeleving en gezond bewegen centraal staan: ‘Gezond, van Grond tot Mond’! De organisatie is in handen van de Stichting ‘Gezond kan Lekker in Drenthe’.

De gemeente Emmen steunt dit initiatief. Wethouder Mariet Thalens-Kolker van volksgezondheid en wethouder Nynke Houwing-Haisma van land- en tuinbouw geven aan waarom dit zo belangrijk is: “Als gemeente willen we gezond gedrag stimuleren, waaronder minstens een half uur per dag bewegen en het eten van gezonde voeding. En dit is nodig, want overgewicht wordt veroorzaakt door te weinig beweging. Het eten van te vette en te zoute voeding en met teveel suiker komt steeds meer voor in onze gemeente. Weet dus wat je eet! In de regio Emmen worden verschillende voedselsoorten geproduceerd. Ook worden in de regio producten onderzocht en waar mogelijk verbeterd. Land- en tuinbouwbedrijven in Emmen leveren ingrediënten voor allerlei maaltijden in de gemeente Emmen, maar ook ver daarbuiten. Ze leveren ook producten voor de Doe-Gezond-Dagen. Ook zij dragen bij aan een gezonde eet- en leefstijl in Emmen.”

Publicatiedatum: