Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinderij Huizer herbouwt bedrijf in Hendrik-Ido-Ambacht

Ardi Huizer uit Heerjansdam is op dit moment druk met de herbouw van een bedrijf aan de Langeweg in Hendrik-Ido-Ambacht. Hij kocht een oude potplantenkwekerij die al weer even te koop werd aangeboden. Huizer: ‘Dit bedrijf ligt op nog geen anderhalve kilometer van mijn thuiskavel. Ik huurde al langer kasruimte verspreid in de hele omgeving. Dit bedrijf bood een mooie gelegenheid om die meters op één locatie te kunnen combineren. Dat scheelt me een hoop heen-en-weer-rijden. Bovendien kan ik hier een nieuwe loods bouwen die aan de hoge hygiëne-eisen kan voldoen voor het verpakken van verse kruiden en sla, iets wat thuis niet tot de mogelijkheden behoort’.Ardi Huizer op het bouwperceel; de palen zijn gedrukt en alles is klaar voor de fundatie van de nieuwe kas

Het ontwerpen van de nieuwbouw was nog een hele puzzel met 5.000 m2 kas die prima voldoet aan Huizers wensen en dus kan blijven staan en met twee bestaande bedrijfswoningen en een loods die ook gehandhaafd blijven. Bij dat ontwerp leek het bestemmingsplan nog even roet in het eten te gooien met een bepaling waar wel en geen loods gebouwd mag worden. Deze hobbel werd met enige creativiteit genomen.

Looije Agro Technics verzorgde het verkrijgen van de benodigde omgevingsvergunning. Huizer deed zelf de aankopen op basis van de door Looije opgestelde bestekken. Ook vergeleken zij voor Huizer de aangeleverde offertes zodat hij goed beslagen ten ijs kon komen bij die aankopen. De oude glasopstanden zijn inmiddels neergehaald en op dit moment is Debets-Schalke druk met de fundering van de opnieuw op te richten 15.000 m2. Door deze te koppelen aan de 5.000 m2 die gehandhaafd bleven, ontstaat er een nieuwe kwekerij van 20.000 m2. Huizer: ‘De herbouw van deze verouderde locatie is goed voor zowel mij als voor de gemeente. Ik kan weer vooruit in mijn bedrijfsvoering en de gemeente is verlost van een verrommelde, verouderde tuinbouwlocatie’.

Publicatiedatum: