Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuws uit de BCO (Begeleiding Energie Project)

Voor het eerst zijn de vergadering van de BCO Venlow energy kas en de BCO CO2 niet meer aan elkaar gekoppeld. Op deze manier kunnen de proeven qua productie, energie en gewasgezondheid met elkaar vergeleken worden. Ook zijn er vergelijkingen gemaakt met de praktijk.

In de CO2 proef is het energiegebruik vergelijkbaar met de praktijk. Alleen het CO2-gehalte ligt lager. De Venlow proef heeft dit jaar een energiegebruik van 11 m3/m2, tot en met week 39. In de praktijk ligt dit bij de vergelijkingsgroep op 26 m3/m2.

De productie van de Venlow proef ligt 7 kg hoger dan de CO2-proef. Hier is nog geen oorzaak voor aangewezen. Het vruchtgewicht in de CO2 proef ligt daarentegen 14 gram hoger.

Voor de planten zijn de verschillen te zien in bladlengte en kopdikte. Het blad is in de Venlow proef 3 cm langer en de kop is 1,5 mm dikker. Doordat er een aantal verschillen zijn tussen de twee proeven, kan er niet al te letterlijk vergeleken worden. De twee proeven hadden een andere gewasverzorging, een andere kas en een verschillende teeltstrategie.

In de volgende vergadering worden de vergelijkingen voortgezet.

Bron: LTO Groeiservice
Publicatiedatum: