Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nunhems open velddagen sla

Bij Nunhems staat de klant centraal en het bedrijf neemt de feedback van klanten in overweging bij het veredelen en selecteren van nieuwe rassen. Dankzij Nunhems' nauwe band met de slaproductieketen heeft het inzicht in de marktbehoeften en kan het daaraan voldoen. Telers kunnen rekenen op rassen die een zeer gedetailleerd selectieproces hebben gevolgd en toegevoegde waarde leveren in het produceren en vermarkten van hun versproducten.

Medio september waren op het proefveld van Nunhems dit jaar meer dan 100 slarassen te zien. Het assortiment omvatte succesvolle standaardrassen, maar ook nieuwe introducties voor het volgende teeltseizoen. Naast de normale slasoorten stond er ook High Density Multileaf, dat volledig machinaal te oogsten is en een speciaal veld met zaailingen van bladslasoorten zoals veldsla, spinazie, babyleaf, rucola en Aziatische bladgroenten van Hild samen GmbH, onderdeel van Nunhems Netherlands BV.Innovaties in het sla-assortiment van Nunhems voor 2012-2013


Het ijsbergsla-assortiment van Nunhems is geschikt voor het gehele teeltseizoen in veel teeltgebieden. Voor de gebieden waar Nunhems op dit moment nog niet het complete portfolio kan aanbieden, worden de komende 2 jaar nieuwe introducties verwacht. Ook zijn er nieuwe testrassen geplant in het demonstratieveld.

Templin - IJsbergsla

Donkergroen ras met lang oogsttraject

De afgelopen drie seizoenen heeft ijsbergslaras Templin van Nunhems zijn voordelen bewezen. Templin heeft een ronde bolvorm. Het oogsttraject is lang en het ras is snel te oogsten vanwege zijn opgerichte en gesloten onderkant. Dankzij de opgerichte vorm van de onderkant is Templin sterk tegen smet. Ook is het ras sterk tegen rand en schot.
Templin kan het hele buitenseizoen worden geplant en is hoog resistent tegen Nasonovia ribisnigri Nr: 0 (slabladluis) en Bremia Bl: 1-28.


Skindel* (NUN 0130 LTL) - IJsbergsla

Vlakronde bolvorm met lang oogsttraject

Een van de nieuwe introducties is Skindel*, een ijsbergslaras van Nunhems met een uitstekende vlakronde bolvorm. Skindel* combineert een langzame groei met een lang oogsttraject. Het ras is sterk tegen rand en schot. Skindel* is met name bestemd voor lemige tot zware grond en is geschikt voor afzet naar zowel de versmarkt als de snijderij. Skindel* kan het hele buitenseizoen worden geplant en is hoog resistent tegen Nasonovia ribisnigri Nr: 0 (slabladluis) en Bremia Bl: 1-28.


Tamal* (NUN 0136 LTL) - IJsbergsla

Snelgroeiend zomerras

Tamal* is een snelgroeiend ras voor lichte tot lemige grondsoorten. Dit ras heeft een mooie opgerichte en compacte vorm. De sla is zeer geschikt om per 10 stuks te verpakken. Tamal* is sterk tegen rand en schot.
De plantperiode voor Tamal* is mei, juni, juli en het ras is hoog resistent tegen Bremia Bl: 1-24, 26-28.

Met Ursula voegt Nunhems een geheel nieuw vierseizoenen kropsla-ras voor de buitenteelt toe aan de al bestaande rassen Veronique en Mafalda.


Ursula* (NUN 04045 LTL) - Botersla voor buitenteelt

Perfecte bolvorm met sterke onderkant

Ursula* is een blond ras dat groter is dan Veronique en kleiner dan Mafalda. Het ras heeft een vlakke onderkant en is sterk tegen smet. Ursula* is een goed kropvormend ras met een zeer nette bolvorm. Deze kropsla is sterk tegen rand en schot en is zeer geschikt voor zomerteelt. Ursula* is een betrouwbaar en stabiel ras. Een ideaal compact ras van middelgrote omvang. Ursula kan het hele buitenseizoen worden geplant en is hoog resistent tegen Nasonovia ribisnigri Nr: 0 (slabladluis) en Bremia Bl: 1-28.


MULTILEAF™

Nunhems voorziet de keten van een breed bladsla- en Multileaf™-assortiment voor de verwerkende sector. Dit omvat onder andere babyleafs, Multileaf™ (geteeld als hele krop en in een HDM-systeem), veldsla, rucola en Aziatische bladgroenten. Het brede aanbod van bladkleuren en -structuren stelt de keten in staat elke gewenste slamix te produceren om aan de behoeften van de markt te voldoen.
Multileaf™ biedt ook oplossingen voor de versmarkt als hele krop. De vele bladsoorten, smaken, kleuren en texturen van Multileaf™ bieden hier nieuwe mogelijkheden en innovaties.

Over Nunhems

Het groentezaadbedrijf van Bayer CropScience opereert onder de naam Nunhems. Nunhems is een wereldwijde specialist in groentezaden en concepten. Met internationaal geïntegreerde teams bouwt Nunhems unieke relaties op met haar klanten en deelt producten, diensten en kennis met de professionele tuinbouw en groenteketens. Het productenpakket omvat 28 gewassen en 2.500 rassen, waaronder leidende rassen in komkommer, meloen, paprika, prei, sla, tomaat, ui, watermeloen en wortel. Met meer dan 1.700 medewerkers is Nunhems in alle belangrijke productiegebieden in de wereld aanwezig.

Neem voor meer informatie contact op met:
Stefan Hermans, Sales Specialist Sla
Mobiel: 06 - 1505 2013
E-mail: stefan.hermans@bayer.com
Publicatiedatum: