Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wat veroorzaakt de bittere smaak in komkommers?

Komkommers zijn lekker, maar toch kan het voorkomen dat er een iets wat bittere smaak aan zit. Dit komt doordat de komkommerplanten van nature een stof bevatten, Cucurbitacin genaamd, die van zichzelf bitter is. In de meeste gevallen worden deze natuurlijke stoffen verdeeld over de bladeren en de stam van de plant, maar in sommige gevallen kan deze stof in de vrucht terecht komen.

Dit gebeurt vaak als de plant te lijden heeft onder hittestress of door onregelmatige watergift. Ook is het mogelijk dat de plant bittere vruchten produceert als gevolg van hevige temperatuurschommelingen.

Bron: gardeningknowhow.com

Publicatiedatum: