Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinbouwbedrijf Van Bulck neemt nieuwbouw in gebruik

Deze week plant Johan van Bulck uit Putte (België) voor het nieuwe teeltseizoen. Zijn bedrijf is de afgelopen maanden volledig op de schop gegaan. Het teeltoppervlak is door de bouw van een nieuwe serre gegroeid van 1,6 naar 4,6 hectare. Voorts is een nieuwe sorteerloods voorzien van kantine en kantoren gebouwd, is een tweede WKK in de bestaande loods geïntegreerd, werd een warmtebuffer geplaatst en werd een foliebassin aangelegd. Bij het hele traject van planvorming, financiering, vergunningverlening en realisatie maakte Johan van Bulck gebruik van de begeleiding door Looije Agro Technics.



Van Bulck raakte ondertussen al weer enige jaren geleden bekend met het adviesbureau doordat Martin Looije een lezing gaf op de studiekring bij hem in de buurt.

"Bij het ontwerp is al gedacht aan de toekomst", aldus Van Bulck. De nieuwe kas en loods zijn zo geplaatst dat de huidige kas vervangen kan worden door een nieuwe waarbij de bedrijfsomvang doorgroeit naar 6 hectare. Het pad ligt dan weer keurig in het midden en ook alle installaties werden op deze vervanging al uitgelegd. Ook in de capaciteit van de loods werd al een voorschot genomen op deze toekomstige stap.
Met het door Looije opgestelde businessplan werd snel groen licht verkregen van de bank. Ook de specifieke problematiek rondom brandregelgeving werd vakkundig door Looije getackeld door een afwijking bij de Minister aan te vragen.

Omdat vergunningen en financiering vlot verliepen, kon het project zorgvuldig aanbesteed en ingepland worden. De verschillende leveranciers realiseerden dit alles binnen de strakke planning. De vleestomatenteler paste tijdens het bouwtraject het uiterlijk van de bestaande loods nog aan om het visueel één geheel te laten worden met de nieuwbouw. "De mensen van Looije hebben mij hun waarde door het traject heen duidelijk getoond", aldus Van Bulck. "We zijn fier op ons nieuwe bedrijf."

Ondanks de onzekere economische tijden investeerde Johan van Bulck in zijn bedrijf en breidde uit. Hierdoor kan hij de komende jaren weer vooruit en tegen gunstige kostprijs producten van hoge kwaliteit afleveren. Een verdere vervanging en uitbreiding in de nabije toekomst is al voorzien.

Voor meer informatie:
Looije Agro Technics bv
Stelvenseweg 11
4921 PL Made, Nederland
T +31 (0)162 684 336
info@lat.nl
www.lat.nl

Publicatiedatum: