Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sjaak van Dijk (Klimrek):

"Niemand rijdt met beslagen ruiten, waarom wel telen met beslagen glas?"

Het lichtverlies door beslagen glas kan bij lage zonnestanden oplopen tot boven de 20%. Een eenvoudige oplossing hiervoor is een Anti- Condens behandeling. Een Anti- Condens behandeling van de binnenzijde van het dek is stap 1 in het project ‘Stappenplan Licht’. Het ‘Stappenplan Licht’ geeft de teler een overzicht van de kosten en opbrengsten van meer licht in kassen. Dit biedt de teler ondersteuning bij nieuwbouw.Het aanbrengen van een Anti- Condens spray dient zich iedere 2 tot 3 maanden te herhalen. Klimrek heeft hierop ingespeeld door een spantkar te ontwikkelen speciaal voor deze toepassing. De kar rijdt tijdens de teelt via de tralie over het gewas en kan de AC behandeling volledig automatisch uitvoeren.

Uit PT rapport GTB 1025 blijkt dat met het voorkomen van condensdruppels naast meer licht ook circa 10% energiebesparing te realiseren is. De railspant welke deze toepassing mogelijk maakt, heeft nauwelijks een meerprijs en gezien de vele voordelen zal deze bij nieuwbouw standaard meegenomen moeten worden.

De kweker kan de kar onder de naam ‘RS Cleaner’ bestellen bij De Vette of de behandeling laten uitvoeren door een van de bekende spuitbedrijven.

Voor meer informatie;
Klimrek
Tel: 015- 3612733
of De Vette
Tel: 015- 3808784

Publicatiedatum: