Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
tijdens Tuinbouw Relatiedagen Venray

Enza Zaden doopt nieuw komkommerras tot Kurios

Tholen - Op de Tuinbouw Relatiedagen in Venray werd gisteravond het komkommerras 'E 23L.2148' van Enza Zaden gedoopt. Algemeen directeur Jaap Mazereeuw, de derde generatie Mazereeuw in de directie, onthulde de naam 'Kurios' van het ras dat geschikt is voor de traditionele zomer- en herfstteelt. Volgens de directeur is er veel belangstelling voor het ras en hij verwacht volgend jaar dan ook een significant aandeel in de markt."Komkommer is één van onze hoofdgewassen. Samenwerking met de telers is de sleutel tot succes. De laatste jaren zijn we uitgegroeid tot een groot en internationaal groenteveredelingsbedrijf, maar ook de thuismarkt krijgt onze volledige aandacht. Kurios is een mooie aanvulling op ons portfolio,” aldus Jaap Mazereeuw, die maar liefst vijftien jaar actief is geweest als komkommerveredelaar. "Ik heb het ras twee jaar geleden al in de proeven gezien. Met de veredeling van een ras ben je toch wel zeven jaar bezig. Daar komt teamwork bij kijken!"

Door de combinatie van groeikracht en het afwezig zijn van vruchtabortie verenigt het gedoopte ras kwaliteit met een zeer hoge productie. De vorm van Kurios is zeer uniform. De vruchten zijn tot onderin goed gevuld en mooi recht. Daarnaast produceert dit ras komkommers van constante lengte. Eerder dit jaar werd de officiële naam van het komkommerras Topkick onthuld. Dit is het eerste echte hogedraadras van Enza Zaden. Echte hogedraadrassen zijn er nog weinig beschikbaar. Met Kurios en Topkick zijn er twee sterke rassen aan het Enza Zaden-assortiment toegevoegd.