Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
moet leiden tot efficiëntere ontwikkeling nieuwe rassen met verbeterde eigenschappen

Samenwerking Rijk Zwaan en Technologiestichting STW

Rijk Zwaan en Technologiestichting STW gaan de komende vijf jaar samenwerken aan het wetenschappelijk onderzoeksprogramma ‘Meiosis’. Het onderzoeksprogramma heeft als volledige titel ‘Managing meiotic recombination in plant breeding’ en kijkt op celniveau naar de processen die plaatsvinden bij het kruisen van twee verschillende rassen. Meer kennis hierover moet leiden tot een nóg efficiëntere ontwikkeling van nieuwe rassen met verbeterde eigenschappen. De helft van het onderzoeksbudget wordt gefinancierd door STW en de andere helft door Rijk Zwaan.

In elke sector kiest STW één bedrijf uit om een dergelijke samenwerking mee aan te gaan, met als doel om effectieve samenwerking tussen de Nederlandse academische wereld en het bedrijfsleven te bevorderen. Hoewel Rijk Zwaan al heel veel samenwerkt met universiteiten en onderzoeksinstellingen, is er in dit geval sprake van een unieke
kans. Omdat er afspraken worden gemaakt over een compleet programma, in plaats van losse projecten, ontstaat er een grotere kans op interessante onderzoeksresultaten.

Bron: Seeds & Services Komkommer, Rijk Zwaan
Publicatiedatum: