Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met o.a. Philip van Antwerpen als Tarzan en Wilbert van den Bosch als Superman

Trotse Tuinders Kalender geintroduceerd op Horti Fair

Twaalf tuinbouwondernemers uit heel Nederland tonen in de Trotse Tuinders Kalender de trots van hun sector, die door de aanhoudende crisis zwaar onder druk staat. Voorzitter van het Productschap Tuinbouw, Agnes van Ardenne, nam op 1 november het eerste exemplaar in ontvangst op de Horti Fair in Amsterdam.@TrotseTuinders ontstond uit balorigheid op Twitter uit een discussie tussen een tuinder en enkele communicatiedames in de tuinbouw. Het spel van plagen en uitdagen kreeg een serieuze ondertoon op het moment dat de Ehec-crisis uitbrak. Honderden tuinders zijn ernstig getroffen door de gevolgen van de wekenlange boycot van verse groenten, terwijl voedselveiligheid juist een hot item is binnen de Nederlandse tuinbouwsector. Op dat moment bleek wederom dat tomaten en komkommers anoniem in het handelskanaal verdwijnen en onderscheid niet meer zichtbaar is voor consumenten. De ondernemers achter deze gezonde en mooie producten zijn vaak onbekend en kunnen zich onder deze omstandigheden moeilijk verdedigen.

Dat moet anders, vond het in de haast opgerichte Trotse Tuinders Team. Er kwam een website (www.trotsetuinders.nl), er kwamen sponsors en er werd genomineerd. Echtgenotes, kinderen en medewerkers gaven hun ‘trotse tuinder’ op als de allerbeste en meest gedrevene. In augustus kregen twaalf ondernemers een bericht dat zij waren uitgekozen en allemaal zeiden ze volmondig ‘ja’.

Trotse Tuinders werd een project van zeer betrokken mensen met hart voor de sector. De kalender is een bijzondere compilatie geworden van ondernemers met groene vingers, die groenten, fruit, bloemen en planten telen. Mensen die het verdienen om in de schijnwerpers te staan. De kalender is uitgevoerd in een luxe A2 formaat en is te bestellen voor € 15,- (exclusief verzendkosten) via www.versvandekweker.nl. Wie niet in het bezorgingsgebied woont, kan een kalender bestellen via info@trotseTuinders.nl.

Starring

Kung Fu: Robert Ammerlaan
Torreador: Gerard van Ruijven
Drie Musketiers: Peter van der Plas, Dieter Baas en René Wouters
Tarzan: Philip van Antwerpen
Adonis: Frits Vriend - Aardbeien
Neptunus: Tom de Vreede
Willem Tell: Ted Vaalburg - Knolselderij
Superman: Wilbert van den Bosch - Paprika
James Bond: Hen Groenewegen
Alladin: Dennis van Luijk - Aubergine
Zorro: Marcel van der Knaap
Crocodile Dundee: Dirk van Geest


Publicatiedatum: