Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking Priva en Beijing Academy of Agriculture and Forestry Sciences

Nieuwe technologie├źn op het gebied van glastuinbouw in Beijing introduceren en zo winstgevende, duurzame en schone voedselproductie mogelijk maken. Dat is het doel van het Memorandum of Understanding (MoU) dat Meiny Prins, CEO van Priva, op 1 november tekende met de Beijing Academy of Agriculture and Forestry Sciences (BAAFS).De praktische samenwerking met het Chinese onderzoeksinstituut is in eerste instantie gericht op het uitwisselen van kennis en expertise.
Het ondertekenen van de MoU gebeurde op de Priva stand op de Horti Fair, de grootste internationale vakbeurs over techniek, innovatie en inspiratie in de tuinbouw, die nu plaatsvindt in Amsterdam.

Kennis en oplossingen overbrengen

Priva ziet een grote toekomst in China, een land met enorme potentie op tuinbouwgebied. Echter, door gebrek aan kennis en ervaring in China met het toepassen van moderne technieken voor teelt, klimaatbeheersing en watergift blijft de productie per m2 ver achter bij bijvoorbeeld Nederland. China streeft dan ook naar meer efficiency en innovatie in de tuinbouw.
Daarnaast krijgt ook de Chinese teler meer en meer te maken met regelgeving op het gebied van emissies en water- en energieverbruik. Allemaal kansen om de kennis, ervaring en oplossingen van Priva over te brengen.

BAAFS

De Beijing Academy of Agriculture and Forestry Sciences (BAAFS) is een Chinees onderzoeksinstituut dat zich o.a. richt op onderzoek op het gebied van ontwikkelingen in de ecologische stedelijke landbouw. Onderdeel hiervan is onderzoek naar het gebruik van moderne productietechnieken.

Priva

Het bedrijf Priva is marktleider in klimaat- en procesbeheer in de tuinbouw en de gebouwenmarkt. In de tuinbouw stelt Priva ondernemers wereldwijd in staat om gezonde, kwalitatief hoogwaardige voeding en bloemen en planten te produceren uit volle grond of bedekte teelt. Hiervoor levert Priva oplossingen in de vorm van kennis en producten via een internationaal netwerk van Priva dealers.

Publicatiedatum: