Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peltracom wint Eco Award 2011

Peltracom is als producent van substraten sinds 30 jaar actief in de tuinbouwsector. Peltracom beschikt over een brede waaier aan potgronden, enerzijds bestemd voor de professionele markt onder de bedrijfsnaam, anderzijds bestemd voor de consumentenmarkt onder de merknaam Agrofino.

Om te kunnen blijven streven naar producten van hoge kwaliteit maakt Peltracom gebruik van een systematische cyclische benadering, waarbij de klant en het productieproces de rode draad vormen. Deze cyclus garandeert niet enkel de continuïteit van kwaliteitsproducten maar zorgt er ook voor dat informatie van de klant de input vormt om het hele productieproces te optimaliseren.

Omdat kwaliteit en innovatie centraal staan, besliste Peltracom om deel te nemen aan het “Stars in the box” concept tijdens de 30ste editie van DIY & Homing in Kortrijk. Dit concept bestaat eruit om nieuwe producten en noviteiten in de kijker te zetten. Uit 31 inzendingen won Peltracom de Eco Award met het Instant Groendak, bestemd voor de consumentenmarkt.

Met het Instant Groendak heeft Peltracom de ambitie om het gebruik van groendaken voor de consument toegankelijker te maken. Daarom werd een all-in concept ontwikkeld om het plaatsen van groendaken te vereenvoudigen. Wat maakt dit systeem zo bijzonder? De trays zijn op voorhand voorzien van substraten met sedumplanten. Daarnaast hoeft de consument geen enkele voorkennis of ervaring te hebben om het groendak te monteren. En dit met 100% resultaat. De trays bestaan uit kleinere alveolen waardoor de vorm makkelijker kan aangepast worden aan de vorm van het dak. Tijdens reparaties aan het dak volstaat het enkele trays weg te halen om ze daarna weer terug te plaatsen. Bovendien kunnen de trays ook makkelijk betreden worden voor jaarlijks onderhoud zonder dat het substraat wegschuift.

Wilt u meer weten over Peltracom? Surf gerust eens naar de website www.peltracom.be voor meer informatie.

Publicatiedatum: