Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
29 september 2011

Succesvolle bijeenkomst rond sclerotinia

De oprukkende problematiek door de schimmelziekte sclerotinia heeft op 29 september 2011 ruim 30 geïnteresseerden getrokken naar de Oostwaardhoeve in Slootdorp. Sclerotinia, de veroorzaker van rattenkeutelziekte, gedijt op veel planten, waaronder aardappelen, wortelen, kool, sla, witlof en stamslabonen. Deze bouwplanziekte veroorzaakt daarmee een jaarlijkse schade, die de 10 miljoen euro overstijgt.

De bijeenkomst was georganiseerd door de productschappen tuinbouw en akkerbouw in samenwerking met LTO vollegrondsgroente.net. Onder nazomerse omstandigheden hebben de deelnemers eerst een rondgang gemaakt op het proefveld met stamslabonen, waarin diverse technieken ter bestrijding van sclerotinia werden beproefd. Daarna volgden presentaties van onderzoekers van PPO, DLV en Proeftuin Zwaagdijk over de recent uitgevoerde kennisinventarisatie en diverse onderzoeken naar nieuwe effectieve middelen in aardappelen, witlof en stamslabonen. Ook worden de eerste resultaten van het project “speuren naar sporen” toegelicht. Vervolgens hebben de leveranciers van gewasbeschermingsmiddelen uit de doeken gedaan hoe hun producten op optimale wijze kunnen worden ingezet.

Alle presentaties zijn beschikbaar via de links hieronder. Ook de resultaten van de lopende proeven zullen op deze plaats beschikbaar komen.

Bron: Productschap Tuinbouw
www.tuinbouw.nl
Publicatiedatum: