Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Monsanto maakt zich op voor de Seminis open dagen

Poederbrief Monsanto Vegetable Seeds Enkhuizen is pannenkoekmix

Het poeder in de brief die vrijdag bij Monsanto Vegetable Seeds in Enkhuizen werd bezorgd, is door de politie bij het RIVM onderzocht. Het poeder bleek ongevaarlijke pannekoekmix te zijn. In de ochtend werden vijf medewerkers van het kantoorpand ontsmet, die in de buurt waren toen de envelop werd geopend. 's Middags werden uit voorzorg nog eens 18 medewerkers van het zaadbedrijf ontsmet die in hetzelfde kantoorgebouw waren. Het duurde tot half vijf voordat bekend werd gemaakt dat de stof in de poederbrief pannenkoekmix was.Filmpje: NoordHollands Dagblad

Monsanto maakt zich op voor de Seminis open dagen

De voorbereidingen voor de internationale open dagen van Monsanto in Enkhuizen werden afgelopen vrijdag voor korte tijd stilgelegd. Aan het einde van de middag maakte het RIVM bekend dat er geen schadelijke stoffen waren aangetroffen in het verdachte pakketje en kon Monsanto alle voorbereidingen hervatten.

Open dagen voor veldgroentes

Inmiddels is het terrein in Enkhuizen klaar om alle gasten voor de Seminis open dagen te ontvangen. Dit internationale evenement start op 27 september en duurt tot 30 september. Op het eigen terrein in Enkhuizen heeft Seminis een indrukwekkend demoveld ingericht met open veldgroentes, zoals bloemkool, broccoli, kool, spinazie, prei, uien, wortelen en sla.

Professionals uit het segment van de open veldgroentes uit de Benelux, Engeland, Duitsland, Zweden en andere Noord-Europese landen ontmoeten elkaar tijdens deze open dagen. Daar zullen zij bestaande producten en nieuwe introducties van Seminis bespreken.

Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.monsanto.com/livingproof.

Publicatiedatum: