Glastuinders nog weinig last van winterweer

De hevige sneeuwval en strenge vorst van de afgelopen dagen hebben op glastuinbouwbedrijven tot nu toe weinig problemen veroorzaakt. Verzekeraar Interpolis heeft geen typische winterschadegevallen binnengekregen.

Sneeuw en kou die sinds afgelopen vrijdag vooral in allerlei transportbranches voor veel problemen hebben gezorgd, blijken weinig impact te hebben op kassen en bijbehorende installaties. Verzekeraar Interpolis kreeg tot en met maandag 20 december geen met winterweer gerelateerde schademeldingen binnen.

Kans op storingen kleiner

Ook installaties bij kwekerijen, zoals de veelgebruikte WKK’s, ondervinden over het algemeen weinig problemen van het winterweer. Volgens WKK-motorenleverancier Jenbacher, die over een eigen servicedienst beschikt, is van een toename van storingen geen sprake. Integendeel, nu de motoren meer continu draaien en dus minder starts en/of stops maken dan normaal, is de kans op storingen volgens Jenbacher juist klein.

Bron: Vakblad voor de bloemisterij

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.