Hoogendoorn uit Vlaardingen heeft een hernieuwd, exclusief contract met Meteo Consult uit Wageningen ondertekend. Hiermee is vastgelegd dat alleen Hoogendoorn gebruik kan maken van de weersverwachting en radarbeelden van Meteo Consult voor toepassing in de internationale tuinbouw.


Martin van Gogh, directeur Hoogendoorn Automatisering (l) en Maarten Noort, directeur Meteo Consult tekenen exclusief contract voor de glastuinbouw.

Reeds jaren heeft Hoogendoorn het exclusieve recht om haar klanten te voorzien van de actuele weersomstandigheden van Meteo Consult. Informatie die van grote invloed is op datgene wat zich in de kas afspeelt. Het betreft waarden als windsnelheid, windrichting, temperatuur, straling, luchtvochtigheid, VPD, bewolkingsgraad, neerslag en het algemeen weerbeeld. De informatie van Meteo Consult levert de klanten van Hoogendoorn een weerbericht op maat, expliciet van toepassing op de vestigingsplaats van het betreffende bedrijf; de postcode vormt de basis voor de aangeleverde gegevens. Verder worden de data ieder uur up-to-date gehouden.

Deze weerinformatie is exclusief op te halen door de Hoogendoorn klimaatcomputer. Op basis van deze gegevens kan de computer vervolgens de meest optimale omstandigheden in de kas regelen. Ook biedt de weersverwachting kwekers de mogelijkheid te anticiperen op deze factoren. Zo kunnen zij bijvoorbeeld bij de verwachting van veel uitstraling het energiedoek eerder sluiten. Daarnaast geeft het
kwekers ook handvaten voor een optimaal energiebeheer, wat van essentieel belang is in de moderne bedrijfsvoering. Kortom, een uniek product dat voor kwekers, zowel in binnen- als in buitenland, van onschatbare waarde is in hun onderneming.

Hoogendoorn en Meteo Consult gaan de komende jaren ook intensief samenwerken aan nieuwe weerproducten waarbij de ontwikkelingen die op meteorologisch gebied bereikt worden beschikbaar komen in de producten voor de tuinbouw. Daarnaast komt er een intensieve samenwerking op de vele buitenlandse markten waar zij samen actief zijn. Meteo Consult (onderdeel van MeteoGroup, het grootste weerbedrijf in Europa) is in 1986 opgericht en is sindsdien bekend geworden als weerleverancier die kwaliteit op de eerste plaats zet en innovatief met weersverwachtingen omgaat. Meteo Consult heeft een snel groter wordende onderzoeksafdeling waar nieuwe producten voor heel uiteenlopende markten gemaakt worden. Zo zijn ze actief binnen de maritieme , bouw-, infra - en energiesector.

Hoogendoorn is een onderdeel van Batenburg Beheer N.V., een groep van dienstverlenende ondernemingen, actief op het gebied van installatietechniek en technische handel. De bedrijven zijn actief in de markten Utiliteitsbouw, Industrie en Infrastructuur. De Batenburg Groep bestaat uit zeven installatiebedrijven en vijf handelsondernemingen, hoofdzakelijk gevestigd in Nederland en Belgiƫ met in totaal circa 1.000 medewerkers. In 2009 werd een omzet behaald van EUR 141 miljoen met een nettowinst van EUR 3,1 miljoen. De aandelen van de vennootschap zijn genoteerd aan NYSE Euronext Amsterdam N.V.