Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"44% meer oogst dan gemiddeld"

Koreaanse telers gebruiken LED-lampen tegen klimaatverandering

Lee Sang-hyun, een paprikateler uit Korea, geeft aan dat hij LED-lampjes heeft geĆÆnstalleerd als gevolg van minder zonlicht door klimaatverandering en heeft al geweldige resultaten geboekt.

Deze teler heeft de afgelopen 8 maanden geƫxperimenteerd met het gebruik van LED-verlichting om paprika's te telen, en de resultaten waren verbluffend. De LED-oogst was 44% groter ten opzichte van de gemiddelde opbrengst. Per 3,3 m2 was de paprika-oogst 37 kilo. Ook waren de paprikastelen 23% korter dan het gemiddelde, wat minder werk betekent voor de teler. Daarnaast is het een geautomatiseerd systeem waardoor de temperatuur en luchtvochtigheid kan worden bewaakt.

Volgens een woordvoerder kan LED-technologie helpen om een goede oogst te waarborgen, zonder invloed van zon en klimaatveranderingen. Een nadeel van deze nieuwe technologie zijn de hoge opstartkosten.

Bron: arirang.co.kr
Publicatiedatum: