Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Glastuinbouwzone Melsele mag boeren niet verstikken"

In de gemeente Melsele staat een groot glastuinbouwproject van ruim 100 hectare gepland. Landbouwers in de omgeving protesteerden eerder al en nu maakt ook schepen Luc Maes (Open VLD) enkele bedenkingen. "Landbouwers rond de glastuinbouwzone mogen niet in de verdrukking raken en de zone moet een voorbeeldproject inzake energiezuinigheid en milieubelasting worden."

De gemeente wil in de omgeving van de Priemstraat in Melsele een grootschalige glastuinbouwzone van ruim honderd hectare inplanten. Nadat de boeren uit de omgeving eerder al protest aantekenden, maakt schepen van KMO en Lokale Economie Luc Maes (Open VLD) enkele bedenkingen. "Het kan niet de bedoeling zijn om van het zuidelijke deel van Melsele een nieuw glazen dorp te maken met een groot aaneengesloten serregebied", zegt schepen van KMO en Lokale Economie Luc Maes.

Maes wil dat er rekening wordt gehouden met landbouwers die er vandaag nog een rendabel bedrijf hebben. Dat kan door de glastuinbouwzone niet te megalomaan uit te werken zodat er ruimte blijft voor de boeren in de omgeving. "Het milieu mag evenmin de dupe worden van het project", aldus Maes.

Hij kreeg naar eigen zeggen gehoor in de provincieraad. "Daar werd me beloofd dat de glastuinbouwzone niet groter zal zijn dan ongeveer 60 ha netto glasoppervlakte, wat neerkomt op een kleine 100 ha bruto oppervlakte. Daarnaast wordt er ook een rapport opgemaakt om de situatie van de bestaande landbouwactiviteiten grondig te bekijken en die in de toekomst niet te beknotten."
 

bron Het Nieuwsblad
Publicatiedatum: