Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Virkon S staat op biocidelijst CTB; Easyclean niet

De AID controleert of ontsmettingsmiddelen op de biocidelijst van de CTB staan. Als een middel er op staat of een toelating heeft, dan mag het middel verkocht worden als ontsmettingsmiddel. De Easyclean verpakking wordt door Du Pont niet ondersteund voor een toelating en Virkon S wel. Beide producten zijn gelijk in samenstelling. Virkon S is wereldwijd het ontsmettingsmerk van Du Pont. Virkon S wordt gebruikt met een dosering van 1 % bij een contacttijd van 15-30 min.De dosering voor betonvloeren en poreuze oppervlakten is hoger. Virkon S is licht tolerant voor organisch materiaal, daarom wordt het ook in voetdoopbakken gebruikt. In voetdoopbakken is de kleurindicator roze. Slaat de indicator om naar kleurloos dan weet u dat de dosering te laag is om goed te werken.

De werking tegen bacteriƫn, schimmels en virussen in dit middel is wereldwijd het meest onderzocht en verkocht. Benfried verkoopt Virkon S, omdat het voor u geen problemen op levert met de AID. Ter voorkoming daarvan zijn wij gestopt met de verkoop van Easyclean.

Hyperox, Ciro clean 55 en Jet 5 zijn peroxide ontsmettingsmiddelen in ons assortiment, die allen een toelating hebben. De verschillen in tekst op het etiket zijn echter groot.
 
Heeft u vragen over ontsmettingsmiddelen?
Neem dan contact met ons op: mail of bel 015-256 9356
Publicatiedatum: