Als 'de tuin van Europa' zo verkochten Jack Kranenburg van Agriport en Erwin Cardol van Seed Valley donderdag 18 november de Kop van Noord-Holland en West-Friesland. Hun betogen, evenals de bezoeken aan een zaadbedrijf en een glastuinder, oogstten verwondering.
 
De vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties wisten 'dat er wel wat aan de hand was' in beide regio’s, maar verbaasden zich over de concrete gegevens waarmee ze werden overladen. Hun conclusie in het algemeen: deze regio biedt kansen, speelt ook internationaal mee op de markt.
 
Commercieel directeur Kranenburg wees op de enorme productie vollegrondsgroente en glasproducten, die vanuit de noordelijke helft van Noord-Holland hun weg door heel West-Europa vinden. "En geen wonder, want met het licht in de Wieringermeer en het vele water in de directe omgeving heb je hier gemiddeld tien procent meer opbrengst dan elders." Zijn woorden werden later nog eens onderstreept door John van Marwijk van Paprikakwekerij Wieringermeer. Al was die over de prijsvorming niet echt te spreken. "Dit jaar was beter dan vorig jaar, maar nog niet boven de kostprijs."
 
Bron: Stichting JAS/NHD