Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Felix Wäckers, nieuw hoofd R&D van de Biobest Groep

Biobest heeft het genoegen om u de komst van Dr. Felix Wäckers als hoofd research & development van de Groep (Biobest N.V.) aan te kondigen. Felix Wäckers zal deel uitmaken van het directiecomité en de R&D‐ activiteiten van de Biobest Groep leiden. Dr. Wäckers zal voltijds aan de slag gaan om het werk gestart door Dr. Herman Van Mellaert, interim R&D Manager bij Biobest, verder te zetten. Met de komst van Felix Wäckers, een onderzoeker met een opmerkelijke internationale ervaring op het vlak van biologische bestrijding en bestuiving , bewijst Biobest nogmaals dat het blijft streven naar innovatie.

Felix Wäckers heeft meer dan 130 peer‐reviewed papers over biologische bestrijding en bestuiving gepubliceerd. Hij was verbonden aan verschillende wereldbefaamde onderzoeksinstellingen. Laatst stond hij aan het hoofd van het “Centre for Sustainable Agriculture” aan de Lancaster University (UK). Daarvoor betrok hij topfuncties aan het Federaal Instituut voor Technologie (ETH) in Zürich (CH) en aan de universiteit van Wageningen in Nederland.

"De overstap naar R&D in een privé‐onderneming biedt me de mogelijkheid om meer invloed uit te oefenen op het veld en om mijn bevindingen sneller in de praktijk vertaald te zien", aldus Felix Wäckers. "Biologische bestrijding evolueert enorm snel en nieuwe onderzoeksresultaten zullen essentieel zijn voor de verdere groei. Ik ben blij dat ik deze ontwikkelingen van op de eerste lijn kan meemaken en kan werken voor Biobest, een toonaangevend bedrijf in deze boeiende sector.”

Felix Wäckers zal nauwe betrekkingen onderhouden met de academische onderzoekswereld, wat een meerwaarde betekent voor zowel de bedrijfs‐ als de academische wereld. "Ik ben ervan overtuigd dat ik een goede start zal maken”, besluit Felix Wäckers, "met de creatie van Biobest Greenlab en de portfolio van kandidaat‐producten samengesteld gedurende de laatste jaren, hebben BIOBEST en zijn R&D team al de basis gelegd voor een succesvolle toekomst."
Publicatiedatum: